Pasi pentru a-ti planifica excursia mult dorita

 • Pasi pentru a-ti planifica excursia mult dorita

  Pasi pentru a-ti planifica excursia mult dorita

  Sa iti planifici o excursie lunga poate o sarcina dificila. Cu ce sa incepi? Care este primul pas? Dar al doilea? Este usor sa te simti coplesit la inceput. In special cand nu ti-ai mai planificat pana acum o excursie de lunga durata.

  Primul pas  - Decide unde vrei sa mergi si durata excursiei

  Fii specific cand alegi destinatia. E mai bine sa zici “M-am hotarat sa merg la Paris” decat “M-am hotarat sa merg in Europa”. Stiind exact locatia excursiei tale, poti studia itinerariul, sa alegi o companie de transport persoane care merge in acea directie si sa iti poti alege locurile pe care le vei vizita.

  Durata excursiei depinde de timpul pe care il ai la dispozitie si, bineinteles, de bugetul pe care doresti sa il aloci excursiei. Unele destinatii sunt mai scumpe ca altele si trebuie sa stai suficient cat sa te incadrezi in buget. Daca nu ai bugetul la dispozitie, poate este timpul sa incepi sa economisesti.

  Pasul 2 – Cauta oferte speciale

  Daca te-ai hotarat sa apelezi la agentiile de turism, acestea au tot timpul oferte speciale in anumite perioade ale anului. In oferta data de ei de obicei sunt incluse transportul si cazarea. Unele oferte poate sa includa si o masa sau demi-pensiune. Agentiile de turism colaboreaza de obicei de multi ani cu diverse companii de transport persoane si diverse hoteluri si pot sa iti obtina un pret mai bun daca te-ai duce pe cont propriu.

  Daca totusi nu doresti sa apelezi la o agentie de turism, atunci cauta cele mai bune oferte la cazare si la companii de transport persoane. Calatoria cu autocarul este una dintre cele mai populare alegeri cand vine vorba de o excursie, pentru ca este mai ieftina si mai sigura decat sa calatoresti cu propria masina.

  Bineinteles, daca nu esti adeptul calatoriei cu autocarul, poti oricand sa apelezi la avion.

  O data ce ai gasit ofertele potrivite pentru tine, nu ezita sa iti rezervi cazarea la hotel si biletul de calatorie.

  Pasul 3 – Stabileste-ti activitatile

  Stabileste cateva activitati principale de care vrei sa te bucuri o data ce ajungi la destinatie si cam cat ar costa fiecare. Vrei sa te asiguri ca bugetul iti va ajunge pentru tot ceea ce iti doresti.

  De sa alegi autocarul in locul avionului cand calatoresti?

  Chiar daca cu avionul ajungi mai repede la destinatie, exista si avantaje pentru care sa alegi autocarul in locul avionului. Daca alegi un circuit, poti vedea multe locuri intr-un termen scurt. Chiar daca ti-ai propus sa vezi Egiptul, de exemplu, pana acolo sunt multe locuri frumoase de vazut. Daca mergi cu o agentie de turism, de obicei ai si ghid care iti va explica ceea ce vezi. Si vor exista multe opriri pentru a admira principalele puncte de atractie.

  In concluzie, indiferent ce modalitate de transport persoane alegi, important sa iti planifici excursia cu atentie si sa te simti bine.

  Leave a comment

  Required fields are marked *

  three × 1 =

Call Now Button

Suntem transparenti de aceea dorim sa cititi si sa va exprimati acordul cu Politica de confidentialitate and Termenii si conditii